четвер, 17 лютого 2022 р.

 П'ЯТНИЦЯ 18.02.2022. 

  Ранкова зустріч.  День батарейки

18 лютого 1745 року народився італійський вчений-фізик, один із засновників вчення про електрику, хімік та фізіолог Алессандро Вольта. Ім'я його міцно увійшло світ науки і дало назву одиниці виміру електричної напруги – вольт. Частиною його експериментів та відкриттів стала робота над першим у світі гальванічним елементом, названим Вольтовим стовпом. По суті, це відкриття та винахід стали прототипом сучасних батарей.

 1800 рік. 




Згодом винахід італійського фізика набув розповсюдження. Сьогодні батареї та акумулятори відіграють помітну роль у житті людини. Це й стало приводом до заснування свята, яке називається днем батареї і відзначається щорічно 18 лютого в день народження вченого.

Перегляньте мультик про користь і шкоду,яку приносять батарейки. https://www.youtube.com/watch?v=HeZfmgoATWc











ЯДС

Ще одним способом зображення місцевості є 3D-макет. Це зменшена копія будівлі або цілого міста. І сьогодні ми побуваємо у ролі архітекторів та виготовимо 3D-макети населеного пункту, який ти хочеш бачити у майбутньому.                                                       Спробуй створити 3D-макет, користуючись інструкцією в підручнику на с. 42.       Виконай завдання №1-5 з підручника нас. 43.                                               Виконай  завдання в зошиті Діагностичні роботи  на с. 13-15.                                 

 математика  

Письмове множення іменованих чисел на число. 

Переглянь відео.

https://www.youtube.com/watch?v=cGJuh_xhlwI

№ 201 усно.

№ 204  розглянь способи множення складених іменованих чисел.

№  205,208 письмово.

ФІЗКУЛЬТУРА

https://www.youtube.com/watch?v=2bKJrTeXkCs 

Виконуй разом.

УКРАЇНСЬКА МОВА 

Вимова і написання дієслів на -ся (- сь).

Впр. 90 - 91, 92(1) усно,

впр. 92 (2)  письмово.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 ЧЕТВЕР  14.04.2022 ЯДС       Соціальна реклама    На сьогоднішньому занятті ти дізнаєшся про вплив соціальної реклами та створиш власну! 1...